Ugnsmusslor på saltbädd med persilja och vitlök

Fredag tjohoo, det måste firas. Jag firade redan i morse med en riktigt god hälsosam pannkakstårta, en riktig dessertfrukost. Mer om det kommer och ni som följer mig på instagram victorias_provkok har redan fått ett smakprov på den. 

Men nu över till otroliga musslor… Igår blev det musselmiddag och jag gjorde bland annat de här fantastiska musslorna. Verkligen ett helgtips! Jag åt liknande musslor på en tapasrestaurang i Las Palmas i vintras och var bara tvungen att försöka mig på att göra egna. Jag mixtrade ihop ett recept som visade sig bli så sjukt gott. Enkelt är det också, det enda som tar tid är rengöringen av musslorna. 

Du behöver: 
1/2kg musslor 
Rikligt med grovt salt (till stekpannan)
Topping: 
1 msk hackad gul lök 
1 vitlöksklyfta riven
1/2 dl olivolja 
1 msk finhackad persilja 
Salt 
Gör så här: 
Sätt ugnen på 300 grader. 
Gör rent musslorna noga med en ren tvättsvamp, ta bort ”skägget” som sitter i vissa musslor, släng de som inte stänger sig eller är trasiga i skalet. 
Lägg rikligt med salt kanske 4-5 dl i en gjutjärns stekpanna. 
Tryck ner musslorna lite lätt med öppningen uppåt. 
Sätt in stekpannan med musslorna i ugnen ca 5 minuter eller tills musslorna öppnat sig. Om det blir någon mussla som inte öppnar sig slänger du den.  
Mixa alla ingredienserna lätt till toppingen, tillsätt eventuellt lite mer olja på slutet. Smaka av med salt. 
Ta ut pannan ur ugnen, tänk på att den är VARM så sätt en grythandske på skaftet när den står framme. Vet hur lätt det är att glömma bort och ta tag i den. 
Toppa musslorna med toppingen, se till att det kommer lite i varje mussla och servera. Så fantastiskt gott och enkelt. 
Helgtips delux jag lovar. 
Kram kram ha en fin dag❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.