Lax med gräslökssås

Lax i stora lass.. Passa på att handla lax när det är bra priser. Jag köper alltid färsk fisk, passar på när det är bra priser i fiskdisken. Lax och annan fisk funkar utmärkt att frysa in om du inte vill använda den på direkten. Perfekt att ha i frysen och det blir ingen kännbar skillnad på den enligt mig i alla fall. 

Den här laxen fyndade jag för 99kr/kg men ibland går det att få den för ynka 79kr/kg. Så ta alltid en vända förbi fiskdisken. 
Den här laxen är både enkel och väldigt god, den sköter sig dessutom bra själv i ugnen. 

Du behöver: 
700-800g färsk lax utan skinn 
Sås:
1 dl creme fraiche 
1 dl vispgrädde 
2-3 dl mjölk 
1 tsk dijonsenap 
1/2 fiskbuljongtärning (smulad)
1/2 dl finhackad gräslök 
Salt 
Peppar 
Gör så här: 
Dela laxen i portionsbitar och lägg den skinnfria laxen i en gratängform. 
Vispa samman ingredienserna till såsen och låt den sjuda några minuter under omrörning. 
Red av såsen med lite vetemjöl utrört i vatten. 
Häll såsen över laxbitarna och sätt in i ugnen ca 15-20 minuter på 225 grader. 
Servera med potatismos, pressad potatis eller liknande. 
Fantastiskt gott, testa du med. 
Ta hand om dig så ses vi i morgon❤️ kram 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.