29 Comments

  1. Emma

    Hej! Testade kycklingen, det var übergott! Jag gillar asiatiska smaker och främst sötstarka så den marinaden kommer jag variera på andra sätt… MEN jag tänkte fixa buffé till ett dop i december och skulle vilja ha en lika smakrik men kanske mindre ingefära/sweet chili-smakande kyckling för detta tillfället då buffén i övrigt blir mer ”klassisk västvärld” typ rostad potatis, rotfruktspaj osv… Har du något bra tips på hur man kan justera lite i receptet? Eller kan jag testa fläskfilémarinaden på kyckling? Undrar också om det är ok att värma på köttet lite efter att man marinerat för andra gången? Tack igen för gott recept! Bästa hälsningar /Emma

  2. Lisa

    Fantastiska recept!!! Tack tack tack! Kycklingen blev magisk!!!! Väldigt saftig och himmelsk smak!! Serverade ihop med en pastasallad! Populärt!!

  3. Ulrika

    Hej! Har testat den här kycklingen idag och den fick med beröm godkänt här hemma. Kan man frysa den i något steg för att ta upp och servera senare? Ska förbereda en 50-årsfest med ca 100 personer.

    • victoriasprovkök

      Ja det borde ju inte vara några problem. Antingen så fryser du den i första marinaden eller så gör du klart den helt och fryser in den i andra marinaden. Jag har inte provat själv men det borde gå bra.

  4. Anna

    Hej, funderar på dina recept som ser otroligt goda ut :)! Vi ska ha konfirmation inom kort och behöver mat som kan förberedas. Ungefär hur många portioner är dessa recept för?

    • victoriasprovkök

      Jag brukar räkna på ca 150g per person när det kommer till kött och kyckling. Men jag brukar alltid ta i lite extra också, vill inte göra för lite, äter hellre upp det som blir över dagen efter:)

    • victoriasprovkök

      Svårt att säga exakt men kanske 1/2 tsk, det är ju salt i sojan också:) testa med det, jag brukar bara strö i lite. Lycka till kram

  5. Lizette

    hej,
    gud så gott det ser ut! På lördag ska vi ha fest för 30 pers. Tänkte bjuda på papayasallad samt nudelsallad. tror du at denna dubbelmarinerade kycklingen kunde passat till dem salladerna? tusen tack!!

  6. marie jonsson

    Hej.
    Blev otroligt inspirerad av detta recept.
    Men om man inte vill servera din goda kladdig potatissallad. Vad rekommenderar du då att servera till? Och har du även förslag på några goda såser till respektive kött.
    Tänkte laga det till 100 pers på en student.

    mvh. Marie

  7. Sofie

    Hej! Tänkte prova ditt recept på marinaden till fläskytterfile, men är det kinesisk eller japansk soja du använder i marinad 2?

  8. Sigrid

    Hej! Har du testat att inte bryna köttet innan du lägger in det i ugnen? Det känns som ett onödigt moment som bara tar extratid när man ska göra mycket.

  9. Annlouise

    Tack för ett toppen recept. Fick högsta betyg av släkten.

    Jag serverade ugnsrostad färskpotatis med en kall och en varm sås till köttet.

    Hälsningar
    Annlouise

  10. Sofia Jönsson

    Om jag vill förbereda fläskytterfilén och frysa in den, ska jag då vänta med marinad 2 tills det är dags eller frysa in den i marinad 2?

  11. Sofia

    Det här kycklingsreceptet är så himla gott, dessutom smidigt att göra. Alla vi bjuder på uppskattar maten, så detta har i flera år varit en bra rätt att ta till när vi blir många och man vill göra det enkelt för sig. Brukar äta antingen med ett matig sallad till eller pottisgratäng. Har även haft den på buffe´. Vi brukar grilla kycklingen istället för att köra den i ugnen.
    TACK!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.