Saffrans pannacotta med pepparkakssmul

Saffrans pannacotta med pepparkakssmul

Saffrans pannacotta med pepparkakssmul

Hur har ni det så här sista veckan innan jul? Är julklapparna köpta och allt förberett in i minsta detalj eller har ni allt julstök kvar? Själv har jag faktiskt fixat en hel del redan, jag har blivit bättre på att planera… För några år sedan så sprang jag alltid i sista sekunden och shoppa julklappar som en galning men nu mera gör jag det i tid för att få lite lugn. Inslagningen av julklapparna har jag dock kvar. Sen kanske jag fixar lite godis och så dagarna före. Idag tänkte jag att tipsa er om denna goding, nämligen en Saffrans pannacotta med pepparkakssmul. Såååå enkelt och SÅÅÅÅ GOTT, den perfekta juldesserten. Själva pannacottan kan ni förbereda och sedan bara vispa crème fraichen och dekorerar med pepparkakor innan den serveras. 

Saffrans pannacotta med pepparkakssmul

Saffrans pannacotta med pepparkakssmul 8 små desserter

2 gelatinblad 
5 dl vispgrädde 
1 paket saffran 0.5g
1/2 dl strösocker 
1 tsk vaniljsocker 

1 1/2 dl creme fraiche 34% vispbar
3-4 tsk strösocker 
1 1/2 tsk vaniljsocker 

4 pepparkakor 

Gör så här: 
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten ca 5 minuter tills de mjuknat. 
Koka upp grädde, saffran, socker och vaniljsocker  i en kastrull. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur dem lätt och lägg dem i den heta grädden. Vispa så allt blandar sig. 

Häll upp pannacottan i fina små glas och låt stelna i kylen minst 3-4 timmar men gärna över natten. 

Vispa creme fraîche tillsammans med socker och vaniljsocker tills den tjocknat. Toppa pannacottan med crème fraîche och smulade pepparkakor innan servering. 

Saffrans pannacotta med pepparkakssmul

Mums så gott och så läcker juldessert.

Saffrans pannacotta med pepparkakssmul
Saffrans pannacotta med pepparkakssmul
Saffrans pannacotta med pepparkakssmul

Kolla krämigheten och den lite syrliga crème fraichen bryter av fint mot den söta pannacottan. 

Saffrans pannacotta med pepparkakssmul

Kram Kram 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.