I blåbärsskogen med pappa

I blåbärsskogen

I blåbärsskogen

Nu har vi varit ut i skogen 2 gånger jag och pappa och plockat blåbär…Eller pappa är ju ute varje dag men jag har varit med 2 av de i alla fall:) Han är en riktig hejare på att plocka bär, både blåbär och lingon och jag har varit med i skogen sen jag var liten så jag har fått de takterna av min pappa.

Jag minns när jag var liten och vi var i stugan, pappa var ute nästan varje dag då också och när han kom hem fick jag äta massvis med blåbär och mamma, mormor och Doris (mammas kusin som har stuga bredvid vår stuga) bakade blåbärskakor. Alltså hur gott jag och min vän och syssling Karro åt glatt upp blåbärskakorna. Underbara minnen och jag är så glad att alltid fått njuta av naturen som jag gjort.

I blåbärsskogen

Det är helt fantastiskt vad skogen och naturen har att erbjuda oss och att få gå ut och plocka blåbär som är alldeles gratis och kunna fylla frysen med det inför höst och vinter, det är lyx. Jag köper aldrig sylt utan gör alltid egen av blåbär eller jordgubbar som jag ofta själv har plockat.

I blåbärsskogen

Nu har jag ju en fantastisk pappa som tar med sig blåbären hem och rensar, men kan han rensa flera hundra lite bär så kan nog de flesta rensa en hink skulle jag tro:)

I blåbärsskogen

Så på med stövlarna och fram med hinken och ut och plocka. Vi plockar med skrapa då det tar sån evighet att plocka för hand och jag är sån som inte ger mig förens jag har en full 10 liters hink. Men ta annars med en liten hink på promenaden och plocka så mycket du bara orkar. Ett tips från pappa är att köpa sånna skrapor som vi använder med sån tygpåse de landar i. De är de bästa, sånna i plast är inte lika bra.

I blåbärsskogen
I blåbärsskogen

Så galet gott med en tallrik med blåbär och mjölk också. Dessutom är ju blåbär ett riktigt nyttigt superbär. Glöm inte det.

I blåbärsskogen
I blåbärsskogen

Så spana nu in det leendet, han trivs verkligen i skogen min pappa.

I blåbärsskogen

Njut av dagen och som sagt, ut i skogen, det är bra för både kropp och själ.

Kram Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.