Rågtekakor

Helgfrukostar är ju bland det bästa som finns;) Då har man tiden att baka färskt bröd och det förhöjer verkligen… Dessa Tekakor blev jätte goda, lite grövre än de vanliga som jag brukar göra!


Dessa Tekakor blev lite extra fluffiga då jag använde Manitoba cream istället för vanligt vetemjöl!


Riktigt fina och fluffiga!

Du behöver:
6 dl vatten
1/2 dl olja
1 paket jäst (50g)
1tsk salt
1dl sirap
2 dl rågmjöl
Manitoba cream eller vanligt vetemjöl

Blanda fingervarmt vatten med olja, smula i jästen och blanda tills jästen har löst upp sig.
Tillsätt salt, sirap, och mjöl. Degen ska släppa från kanterna men inte bli för hård. Arbeta länge gärna med bakmaskin.
Låt jäsa ca 30 minuter under bakduk, kavla ut tills degen är ca 1 – 1/2 cm tjock och tryck ut tekakorna med en form, för att få jämna kakor.
Låt jäsa på bakplåtspappersklädd plåt ca 30 minuter, under bakduk. Nagga kakorna med en gaffel o pensla eventuellt med lite vatten.
Grädda ca 8-10 minuter i 225 grader.

Riktigt goda!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.