Denna dag har som de flesta andra bestått av jobb… Men fredagar brukar vara ganska mysiga på jobbet;) ikväll gjorde jag en ny räkröra som vi skulle äta till avokado ”ovanligt? Nej!! Väldigt vanligt? Ja!!!” men röran gick inte igenom testet för att få hamna här på Victorias provkök så den kommer jag inte att lägga ut… Här ska bara finnas sånt som är gott;)
Men denna dessert är riktigt god, så den kommer absolut med…
Ha en toppen fredag;)
Till ca 4-5 efterrätter behövs:
Blandad frukt tex : ananas, kiwi, vindruvor, jordgubbar eller vad som önskas.
Hacka ner frukterna och kyl ner dem i kylen.
Limemarinad:
1 dl vatten
1 dl socker
3 tsk vaniljsocker
Saft från 1 lime
Koka upp socker och vatten. Blanda sedan ner övriga ingredienser till marinaden och kyl ner den.
Vit chokladkräm:
3 dl vispgrädde
2 äggulor
150 g vit choklad
2 tsk florsocker
Smält chokladen över vattenbad.
Vispa grädden hårt.
Blanda ner äggulor, florsocker samt smält choklad i den vispade grädden.
Rör om och ställ i kylen tills det är dags att servera.
Blanda frukten med limemarinaden och låt stå och dra en stund.
Lägg upp frukten i portionsformar och spritsa på choklad krämen.
Jag dekorerade med silverkulor (ätbara);)
Mumsigt värre och det blir en fin och ganska så lätt dessert om man inte trycker i sig för mycket chokladkräm vill säga;)