Läget här hemma är inte bra… Usch jag mår så dåligt:( har så ont i halsen, febern har lagt sig för stunden när jag trycker i mig Alvedon… Fortfarande helt matt i kroppen:(
Tänkte i alla fall att ni skulle få ett smaskigt recept på polkagriskaka för er som gillar ”grisar” 🙂
Receptet kommer från gourmet morsans blogg… Tack:)
Till 10-12 personer behövs:
Botten:
20 småkakor tex brago
2 msk kakao
40g smör
Fyllning:
5 dl vispgrädde (vispad)
1 burk marshmallowsfluff
Några droppar pepparmyntaolja
Några droppar röd karamellfärg
1 dl polkagrisar ( och några till dekoration)
Chokladsås:
125g mörk choklad ( jag hade Marabou)
75g smör
1/2 dl strösocker
1/2 dl sirap
1 nypa salt
1/2 dl vatten
Kör kakaorna, kakao och smör i en mixer eller matberedare. Tryck ut i kaksmulorna i en rund form med löstagbar kant. Ställ in i frysen.
Vispa grädden och blanda försiktigt med marshmallowsfluffen och några droppar pepparmyntsolja efter smak.
Lägg 1/3 av krämen i en separat bunke och ställ år sidan.
Krossa polkagrisarna i en mortel eller en handduk som slås mot nåt hårt om ni inte har nån mortel;)
Blanda ner polkagriskrosset i den större mängden kräm.
Ta ut pajformen och lägg krämen ovan pajskalet.
Ta resterande kräm och blanda i några droppar karamellfärg. Klicka ut den röda krämen över den vita i formen. Gör virvlande mönster med en kniv eller liknande i krämen.
Ställ pajen i frysen minst 5 timmar. Ta fram polkagriskakan 5 minuter innan servering. Dekorera eventuellt med polkagrisar.
Chokladsåsen:
Blanda ihop alla ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull. Koka upp och rör tills all choklad har smält.
Låt sjuda på svag värme i ca 8-10 minuter eller tills såsen blivit tjock och glansig, dock inte för tjock.
Servera såsen kall eller rumsvarm.
Mumsigt, ska kanske trycka i mig resten snart, kanske är bra för en ond hals!?
Ha en fin kväll