Fina söndag med sol och faktiskt en del värme. Dagen har spenderats med att måla staket och rensa lite i trädgården. Sjukt mycket att göra när det blir vår men det är skönt när det är klart.
God och krämig cheesecake har vi festat på idag.
Till denna behövs:
Botten:
75 g smör (smält)
1 dl kokos
6 st digestivekex
Fyllning:
2 st gelatinblad
1 lime (rivet skal+saft)
100 g färskost
1 1/2 dl crème fraîche
1 dl socker
Chokladtäcke:
100 g ljus eller mörk choklad
2 msk smör
1/2 dl vispgrädde
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda smör, kokos och digestivekex och tryck ut i en springform (20cm).
Sätt in botten i ugnen ca 10 minuter. Låt kallna!
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter tills de mjuknat.
Blanda färskost, crème fraîche, socker och rivet limeskal i en bunke.
Koka upp limesaften i en kastrull och lägg i gelatinbladen så att de smälter.
Häll i limesaften i färskoströran och rör om.
Häll i röran i springformen på den kalla botten.
Ställ in i kylen 1 timma.
Gör sedan chokladtäcket.
Koka upp grädden och ta av den från plattan. Lägg i chokladen. Låt chokladen smälta och blanda ner smöret. Rör om låt svalna och häll över kakan. Ställ in kakan i kylen tills den kallnat.
Så gott så gott!!
Receptet kommer från bakverk och fikastunder, tack!
Nu är det filmtime kram
Fnulan
Men åååååå GOTT!!!!!
Hovkonditorn
Jag gillar cheesecake massor och denna låter supergod!