Lördag, en bra dag tycker jag, min lördag blev en riktigt lugn lördag med träning, skogen, shopping och matlagning. Redan nu kl 21 har jag burrat ner mig i sängen för att se Pluras kök. Idag dök även min förskollärar och lärarelegitimation upp, det var på tiden. Lycka var det när jag såg att jag får undervisa i en massa ämnen upp till åk 6:) hur har det gått för er som är lärare? Är legitimationerna lika sena i hela landet?
Idag blev det plock till middag igen och jag har en massa goda plockrätter att visa er men idag får ni se den goda desserten vi åt, jag hitta den hos Jennys matblogg, tack Jenny för receptet, det var jättegott och lite annorlunda, väldigt kul dessert nu i lingontider.
Detta behöver du till 4 personer.
4 dl grädde
1 dl strösocker
2 krm vaniljpulver (finns att köpa på tex Ica i små burkar, dyrt men drygt)
2 gelatinblad
1 dl lingon
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i några minuter.
Häll i grädde, socker och vanilj i en kastrull.
Låt koka upp på svag värme och ta bort från värmen när det börjar koka, vispa ner gelatinbladen i gräddblandningen tills de löst upp sig. Tillsätt lingon och mixa med stavmixer till en slät smet. Sila smeten så att lingonskalen försvinner. Häll upp i 4 formar. Ställ in panacottan i kylen och låt stå ca 4 timmar.
Nu Plura 🙂
Godnatt på er!!
Annica
Åh, låter jättegott, det måst jag prova framöver 🙂