Hemma igen efter en underbart skön dag på Karlslundsbadets relax i Landskrona. Härligt värre, jag bubbla tills jag blev alldeles vimmelkantig.
Nu blir det en promenad ute i solen sen ikväll blir det solsidan, som jag längtat, hoppas det är bra!!
Tänkte jag skulle dela med mig av den goda garam masala kycklingen vi blev bjudna på av Matte och Malin.
Här kommer receptet som är hämtat från Coop:
4 dl ris
2 msk olivolja
500 g kycklingfilé (delad i små bitar)
2 gula lökar (hackade)
2 vitlöksklyftor (finhackade)
1 msk ingefära (finriven)
0.5 påse garam masala
1 burk kokosmjölk
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta (finhackade)
1 msk ingefära (finhackad)
250 g broccolibuketter
Gör så här:
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp en stor stekpanna med olja i och stek kycklingen tills den fått fin stekyta. Lägg sedan kycklingen åt sidan.
Stek lök, vitlök och ingefära i en stekpanna. Lägg tillbaka kycklingen med löken och häll i garam masala, stek under omrörning några minuter.
Tillsätt kokosmjölk, sänk värmen och låt puttra i ca20 minuter. Rör om då och då.
Hetta upp en wok eller stekpanna med olja, vitlök och ingefära. Woka broccolin till önskad konsistens. Smaka av med salt.
Riktigt gott och Matte tillägger att det var enkelt att tillaga.
Ha det fint nu ska jag pysa ut en sväng!