Välkommen sköna fredag, eller ja snart lördag. Har varit med kollegorna hela kvällen, mumsat lite gott plock och pratat lite strunt (och viktiga grejer med klart;)
Jätte kul och mysigt var det!!
Nu innan jag slocknar tänkte jag tipsa om en god dessert som är riktigt enkel. Många använder sig av sockerkaksbotten när de gör glace au four men jag skippar den och använder bara glass och marängsmet. Sött och gott och Freddes favorit.
Du behöver:
500g glass (vanilj/jordgubb rektangulärt paket)
3 äggvitor
3 msk strösocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 275 grader.
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd sedan försiktigt ned sockret.
Lägg den djupfrysta glassen i en kall ugnsform.
Täck glassen noggrant med marängsmeten. Se till att marängen täcker ordentligt utan hål, annars skyddas glassen inte från värmen.
Sätt in plåten (på en gång)i mitten av ugnen och låt marängen få en gyllenbrun färg. Det tar inte mer än ca 3-5 minuter och man måste passa marängen noggrant så att den inte bränns.
Serveras på en gång.
Dags att sova för i morgon är det full rulle igen, ses då:)
Kram
Hovkonditorn
Gott! Jag har gjort en sådan endast en gång och det var ganska länge sedan! Måste bli ändring på det 🙂
victoriasprovkök
Ja det är ju riktigt enkelt och snabbt:)
Ha en fin dag!!
Kram
Sweet Passion
Aldrig ätit de men låter smaskens.
victoriasprovkök
Mmm det är gott:)
Kram kram