Redan Torsdag, får jag fråga vart veckan tagit vägen? I och för sig inte mig emot för jag älskar fredagar och helger väldigt mycket men fort går det…
Idag blev det en hemköpt räksallad, jag hade lite jobb att göra så det blev ingen tid till matlagning här hemma. Men ni ska i alla fall få smaka på gårdagens middag som blev kyckling med solrospesto.
Åh så gott det var, pesto är ju helt otroligt gott!
Du behöver:
1 dl solroskärnor+ nån msk till topping
Bladen från 2 krukor basilika
1-2 vitlöksklyftor
1 msk pressad citronsaft
Finrivet skal av 1 liten citron
2 dl god olivolja
2 dl finriven parmesanost
1/2 tsk salt
Serveras med:
Kyckling och klyftpotatis
Serveras med:
Kyckling och klyftpotatis
Gör så här:
Rosta solrosfröna i en torr stekpanna tills de fått fin färg.
Mixa ihop alla ingredienserna med en mixer.
Ställ in i kylen så den blir kall.
Stek kycklingfiléer eller bryn dem och sätt in i ugnen.
Receptet kommer från Coops senaste medlemstidning.
Nu ska jag krypa ner under täcket för det blir en tidig dag i morgon.
Kram
Receptet kommer från Coops senaste medlemstidning.
Nu ska jag krypa ner under täcket för det blir en tidig dag i morgon.
Kram
Hovkonditorn
Pesto är så gott och roligt att du använt dig av solroskärnor! Kram
victoriasprovkök
Ja pesto är bra till mycket och den här blev riktigt god…
Kramar
Svetlana Driagina
Vad gott och fräscht det låter! Mums! Sparar receptet! 🙂
Ha en toppen fredag!
Kram
//Lana
victoriasprovkök
Mmm supergott!!
Ha en fin dag
Kramar
Mårtenssons kök
Det får du gärna undra, veckorna bara springer iväg…
Pesto med solroskärnor gör vi gärna, det blir riktigt gott.
Kramar
victoriasprovkök
Ja visst är det gott…
Ha en fin dag
Kram
Bland bakverk och kastruller
Solroskärnor är ju ett mycket billigare alternativ än pinjenötter, jag tycker det är för dyrt så jag köper aldrig pinjenötter, det är ju oftast en pyttemängd i förpackningen.
Brukar även göra på cashewnötter. Men hemgjord pesto är ändå godare än köpt!
victoriasprovkök
Ja perfekt alternativ ju;)
Kram