Granola med morot

Hej fina du<3 
Underbart med lördag eller vad säger du? 
Startade dagen med en ordentlig frukost och sedan blev det till att simma på Gustavssvik 45 minuter. Härligt. Snart ska jag vandra vidare till en vän för en promenad, ska bli skönt att komma ut en sväng i kylan. 
I morse gjorde jag en riktigt god granola som passar bra till att toppa yoghurten, filen eller varför inte keson med. 



Du behöver:
1 dl havregryn 
1 dl hirsflingor (eller så tar du havregryn istället)
25 g hackade mandlar
1 morot (hackad)
1 liten banan eller 1/2 stor (mosad)
5 dadlar (urkärnade färska)
1 msk äppelmos (osockrat)
1 msk kokosolja
1/2 msk kanel
Lite vaniljpulver eller vaniljextrakt
1 krm ingefära
1/2 tsk kardemumma

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. 
Hacka morot , mandlar och dadlar i en matberedare. 
Blanda ihop alla ingredienser ordentligt och kleta ut det rätt tunt på en bakplåtspappersklädd plåt. 
Sätt in i ugnen sammanlagt ca 15-20 minuter men rör om var 5e minut ungefär. 
Låt svalna och förvara i en burk. 

Ät och njut av det till såväl frukost som mellanmål, kram. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.