Gokväll!!
Söndag och som vanligt sa helgen bara sviss så var den över… Taskigt läge men så är det;)
I helgen kokade jag mig en burk kondenserad mjölk och jag älskar det. Burken köper du i en vanlig mataffär, den måste vara hel utan bucklor. Sen kokar du burken i ca 3 timmars en stor gryta med lock och vatten som hela tiden täcker burken (fyll på med jämna mellanrum) burken ska även ligga ner när du kokar den. Efter att den kokat klart måste burken kallna innan du öppnar den. Annars kan den explodera sägs det.
Nu har du alltså en burk full med krämig, helt fantastisk och underbar kolakräm och av den kan du bland annat göra god kolamjölk. Ojojoj så gott det är!! Testa;)
Du behöver:
Varm mjölk
1 sked dulce de leche (kolakräm) per glas
Runt glasen dekorerar du med:
Strösocker
Rivet apelsinskal
Malen kanel
Apelsinsaft
Gör så här:
Blanda ihop strösocker, apelsinskal och kanel i en liten skål.
Doppa glasen i apelsinsaft längst upp på kanten och doppa i apelsin och kanel sockret. Lår stelna.
Koka mjölk och blanda ner dulce de leche efter smak. Rör om. Häll upp i glasen och servera.
Underbart, i’m in heaven<3
Kram och godnatt på dig.
Svetlana Driagina
Det är verkligen så gott med kokt kondenserad mjölk! Jag skulle kunna äta upp en hel burk själv! 😉
Ha en fin dag!
Kram kram
//Lana