Gokväll!!
Nu känns det verkligen som riktig vår och jag håller tummar och tår för att det inte blir nåt bakslag. I morse var jag vaken tidigt och en springrunda blev det innan jobbet. Den rundan gjorde min dag, helt otroligt vad en runda kan pigga upp. Skulle gärna ta en innan jobbet i morgon också men att springa vid 5 pallar jag nog inte, får bli efter istället:)
I morse lade jag ut mina otroligt goda citronfromage på instagram och här kommer receptet. Lova att ni testar:)
Till 4 behövs:
2 gelatinblad
2 äggvitor
1 dl strösocker
2 äggulor
Saften av 1 citron + skal av ca 1/2 citron (bara det yttersta gula)
2 dl vispgrädde
Garnering: riven choklad
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten ca 5 minuter tills de mjuknat.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum och tillsätt sedan hälften av sockret, vispa lite till.
Vispa äggulorna och resten av sockret i en annan bunke tills det blir poröst och tillsätt citronskalet.
Koka upp citronsaften i en liten kastrull och tag sedan av från värmen, tillsätt de mjuka gelatinbladen och rör om. Låt svalna något och rör sedan ner det i äggulesmeten.
Vispa grädden och blanda även ner den i äggulesmeten.
Rör om så att allt blandas och vänd till sist ner den vispade äggvitan i äggulesmeten. Rör försiktigt till en jämn smet.
Fördela fromagen i glas och låt stelna i kylen några timmar.
Dekorera med riven choklad.
Njut!!
Ses i morgon med lite mer smarrigt, stor kram<3