Tjohoo, våffeldagen idag, har du firat den? Det har jag, fira det som firas kan och det här är ju en extremt god dag att fira;) våfflor kan ju göras på en herrans massa vis och kan ju ätas som frukost, mellanmål, lunch och middag, som förrätt, varmrätt och efterrätt men bäst tycker jag nog ändå att dem är med jordgubbssylt, grädde och färska jordgubbar, mums.
Tänkte att ni såhär på våffeldagen om än lite sent ska få kanske världens bästa recept på belgiska våfflor. Helt underbart goda och det går ju bra att äta våfflor alla andra dagar också;)
Du behöver:
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 dl strösocker
2 st äggulor
4.5 dl mjölk
120 g smält smör
2 st äggvitor
Gör så här
Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker i en bunke.
Blanda därefter ihop äggulor, mjölk och det smälta smöret i en annan bunke och rör ner i mjölblandningen under omrörning så att det inte klumpar sig.
Vispa äggvitorna hårt och vänd ner i smeten. Grädda våfflorna i ett våffeljärn och smöra laggen emellanåt.
Ha en fin kväll och glöm inte bort att lyxa till vardagen lite;)
Kram <3
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 dl strösocker
2 st äggulor
4.5 dl mjölk
120 g smält smör
2 st äggvitor
Gör så här
Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker i en bunke.
Blanda därefter ihop äggulor, mjölk och det smälta smöret i en annan bunke och rör ner i mjölblandningen under omrörning så att det inte klumpar sig.
Vispa äggvitorna hårt och vänd ner i smeten. Grädda våfflorna i ett våffeljärn och smöra laggen emellanåt.
Ha en fin kväll och glöm inte bort att lyxa till vardagen lite;)
Kram <3