Kolagömmor med choklad och flingsalt

Småkakor är verkligen gott och enkelt men det är inte så ofta jag gör det. De kär kakorna blev riktigt goda och att toppa med lite flingsalt lyfte dem riktigt mycket.
Till ca 30 småkakor behövs: 
125 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 1/2 dl brunt farinsocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
1/2 tsk salt
1 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
Fyllning: 
Dulce de leche
80g mörk choklad
Topping: 
Flingsalt
Gör så här: 
Vispa ihop smör, socker och farinsocker till en jämn smet.
Tillsätt bakpulver, vaniljpulver och salt och vispa.
Tillsätt ägg och vispa igen.
Tillsätt till sist vetemjölet och vispa tills det precis blandats ihop. Var försiktig med mjölet så det inte blir för mycket.
Forma degen till ca 30 bollar och lägg dem i små kakformar på en plåt.
Sätt in i ugnen ca 10-12 minuter på 175 grader tills de fått lite färg.
Låt svalna någon minut och gör sedan en grop i mitten på varje kaka. Jag tryckte med ett teskedsmått. Fyll gropen med Dulce de leche.
Smält chokladen över vattenbad och låt den svalna något. Jag tempererade chokladen. Toppa med lite smält choklad och flingsalt.
Låt stelna helt.
Mumsa på, smarrigt värre, kram ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.