Du behöver:
150g smör
1 1/2 dl strösocker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl mjölk
150g mandelmassa
Ströbröd
Äpplen
Kanel
Pärlsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smör i en kastrull, blanda ner strösocker och låt svalna.
Rör ner mjöl, bakpulver och mjölk.
Riv mandelmassan grovt och blanda ner i smeten.
Lägg bakplåtspapper i botten på en rund springform, smöra och bröa den med ströbröd. Häll i smeten.
Skala och skiva äpplena och tryck ner i smeten.
Toppa med massa kanel och pärlsocker.
Sätt in i ugnen ca 30 minuter. Känn med en sticka i kakan så den är klar. Tiden beror på hur stor form du har och vilken ugn, så den kan variera.
Vaniljvisp:
3 äggulor
3 msk strösocker
1 krm vaniljpulver
3 dl vispgrädde
Gör så här:
Blanda äggulor, strösocker och vaniljpulver i en bunke och vispa kraftigt tills det fluffat till sig lite.
Vispa grädden hårt i en separat bunke.
Blanda samman försiktigt så du får en fluffig vaniljvisp.
Ha en härlig dag
Kram ❤️
Essie
Och var i ugnen? Mitten? Nedre delen?
victoriasprovkök
Mitt i brukar jag ha den
Marie
Hej
Verkligen jättegod äppelkaka!!!
Tack för receptet.