Wrap ala pannbiff

Wrap ala pannbiff, ja den rätten kom jag på igår när det var dags att äta pannbiff med lök, potatis och sås. Jag älskar verkligen husmanskost och pannbiff hör till favoriten men det är alltid kul att göra något nytt av en gammal klassiker. Så det fick bli en Wrap ala pannbiff. Enkelt, roligt och gott. Så vill du latja till det lite, testa. 






Du behöver: 
Tortillabröd 
Tomat 
Sallad 
Pannbiff 
Kokt potatis 
Stekt lök 

Gör så här: 
Hacka tomaten och strimla salladen. 
Fyll tortillabröden med tomat, sallad, skivad pannbiff, skivad potatis, stekt lök och toppa med yoghurtsås. Rulla ihop och njut. Funkar bra att äta både varm och kall. 

Yoghurtsås: 
2 dl turkisk yoghurt 
1 liten klyfta riven vitlök 
1-2 msk finhackad persilja 
Salt 
Vitpeppar

Gör så här: 
Blanda allt till såsen och låt dra en stund.

Pannbiffar
900 g blandfärs
1 gul lök (grovt riven) 
1 1/2 msk kalvfond eller liknande 
2 tsk worcestersås
2 tsk soja 
Salt 
Peppar 
2 ägg

1-2 lökar
1-2 tsk strösocker

Gör så här: 
Blanda alla ingredienser utom äggen i en bunke. Blanda väl, tillsätt äggen och blanda lite till. 
Forma till biffar, jag fick ut 14 biffar av den här satsen. 
Stek dem i smör i en stekpanna tills de fått yta, ta ur biffarna och lägg dem i en form, häll lite grädde i stekpannan och spara till såsen. Sätt in biffarna i ugnen på 150 grader tills de blivit genomstekta, ca 20 minuter, jag tog ingen tid men du känner på dem när de är klara. 
Skiva upp 1 eller 2 lökar, stek dem på medelvärme, de ska inte få färg. Blanda ner 1-2 tsk strösocker och blanda ihop, stek ytterligare en stund. Lägg löken på pannbiffarna. 

Ha en finfin dag, kram ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.