Sesamkakor
Sesamkakor, ni vet sånna man kan köpa i 3 eller 4 pack i en liten plastförpackning…. Hur gott är inte det och vet ni hur enkelt det är att göra själv hemma? Superduperlätt och såååååå GALET gott! Perfekta att ha med som lite extra energi när den tryter;)
Sesamkakor ca 20st
3 dl skalade sesamfrön
1 dl strösocker
1 msk honung
1/2 dl glukossirap
Gör så här:
Lägg socker, honung och glukos i en stekpanna, jag använder alltid en gjutjärnspanna. Låt det smälta och puttra en liten kort stund, ca1 minut, rör om försiktigt under tiden. Sockret ska inte bli bränt utan bara puttra. Tillsätt sedan sesamfrön, rör om ordentligt så allt blandas. Dra pannan åt sidan. Häll ut blandningen på ett bakplåtspapper. Lägg över ett till bakplåtspapper ovanpå och kavla på direkten ut till det tunnaste du kan. Dela sedan den stora kakan i mindre kakor med en vass kniv. Låt det inte svalna utan var snabb med att dela. Låt sedan kakorna kallna innan du tar isär dem. Förvaras i rumstemperatur.
Alltså såååå GOTT! Svårt att sluta äta;)
Ha en toppenfin dag.
Kram