Jättegott blev det! Finns så mycket man kan göra med kyckling… Denna rätt är jätte enkel, i princip bara att stoppa in i ugnen o gott blir det!
Till 4 portioner behövs :
Jasminris
4 kycklingfileer
Wasabi & sesame krydda
Sesamfrön
Salt
Olja
Sås:
Kycklingsky
2 1/2 dl grädde
2 1/2 dl creme fraiche
1 msk kycklingfond (ev mer smaka av)
1 msk gelé (vinbärs eller citrongele)
Salt
Peppar
Några droppar soya kulör (för fin färg)
red eventuellt av med mjöl eller maizena.
Gör så här :
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka riset enligt anvisningar på föpackning
Lägg kycklingfileerna i en ugnssäkerform och ringla över lite olja , krydda med wasabi & sesam kryddan.
Strö över sesamfrön.
Ställ in i ugnen, töm av kyckling sky lite då o då. Häll skyn i en kastrull. Skyn ska vara till såsen.
Värm upp kastrullen med skyn, tillsätt grädde och creme fraiche, fond, salt o peppar.
Rör i fonden, och lite salt och peppar. Låt sjuda någon minut. Gör en redning o blanda i om tjockare konsistens önskas.
Tillsätt soya o gelé, låt sjuda på svag värme.
Riktigt gott!!!!!