Kvällens förrätt blev så mycket som Löjromsmousse. Riktigt gott men ganska så mättande, speciellt när det blir 3 rätters middag ikväll… Men kvällen är lång;)
Ca 6-8 personer
2 blad gelantin
80 g röd löjrom, ishavsrom eller stenbitsrom
1 burk salladskrabba, ca 200 g
11/2 dl creme fraiche
2 tsk ytterst finhackad gul lök
Garnering:
Räkor
Rödlök
Dill
Lägg gelantinet i blöt i vatten ca 5 min.
Låt det smälta i kastrull på mycket svag värme och låt sedan svalna.
Blanda rommmen, krabban och löken med creme fraichen. Rör ner gelantin.
Fördela blandningen i portionsglas. Ställ i kylskåp för att stelna. Gärna till nästa dag då moussen tar smak.
Garnera med tex räkor, dill och rödlök;)
Supergott;) testa själva!!!!!
Nu blir det en god varmrätt och sedan en efterrätt som verkar jättttte gooood