Till Glassfavoriterna hör Romrussinglass! Är det nåt jag köper på sommaren så är det Chokladglass och Romrussinglass sååååå gott, så jag var ju så klart tvungen att prova egen.
Jag gjorde först vanlig vaniljglass och i den blandade jag sedan ner russin som legat i rom ca 20 minuter.
Du behöver:
1dl russin
Ca 2-3 msk rom ( jag använde rom som står i bakhyllan på ica)
Blanda och låt stå minst 20 minuter.
Vaniljglass till ca 2 personer:
2 äggulor
50 g florsocker
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
Lite vaniljpulver eller vaniljextrakt
Vispa äggulor o socker.
Häll mjölken i en kastrull o låt koka upp.
Häll mjölken över äggblandningen o vispa ihop.
Häll tillbaka blandningen i kastrullen och låt tjocka under omrörning ( får ej koka).
Låt blandningen svalna.
Rör ner grädde o vaniljpulver eller extrakt.
Häll blandningen i glassmaskinen.
Blanda sedan ihop vaniljglass och romrussin innan glassen stelnat helt!
Smarrigt värre!!