Så där fruktansvärt god blev denna kaka;) jag som älskar choklad gillade denna väldigt mycket!!
Botten:
4 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
125 gram rumsvarmt smör
Kolasmet:
175 gram smör
2 dl socker
3 dl grädde
1/2 dl sirap
Topping:
200 gram mjölkchoklad
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop samtliga ingredienser till botten. Smöret ska inte smältas.
Tryck ut degen i en ugnsform på ca 20 *30cm, grädda i ca 20 minuter.
Rör ner alla ingredieser till kolan i en stor kastrull. Och låt koka i ca 40- 45 minuter på låg värme.
(gör kultestet för att se när kolan är färdig, den ska bli ”lagom”seg )
Bred sedan ut kolan över kakbotten.
Och sedan smälter man mjölkchokladen över ett vattenbad och breder ut detta över kolan.
Låt stå i kylen, tills kakan svalnat.
Såå gott receptet är hämtat från Pernilla wahlgrens blogg där Jenny skriver om mat! Tack!