Mmm, efterrätter är riktigt gott, det är jag nog inte ensam om att tycka… Jamie Oliver är ju en riktig höjdare när det gäller mat och dessa små pajer kommer från honom… Så gott och faktiskt väldigt enkelt;) det gillar vi, tummen upp!!! Ha Smördeg hemma i frysen och du slänger enkelt ihop något smarrigt till efterrätt eller fikat;)
Till 6 pajer behövs:
Pajbotten:
1 platta Smördeg ( 20×20 cm)
Malen kanel
Vaniljcremé:
125 g Cremé fraiche
1 ägg
1 tsk vaniljextrakt eller 1/2 tsk vaniljpulver
5 msk strösocker
Rivet skal av 1 apelsin
Karamellsås:
Saften av 1 apelsin
4 msk strösocker
Börja med att pudra över kanel över smördegsplattan.
Rulla ihop den till en rulle och dela den i 6 delar:
Lägg ner smördegsrullen med snittsidan nedåt och och tryck ut i en muffinsplåt. Platta ut degen och tryck upp degen på kanterna av muffinsformen:
Sätt in plåten i ugnen ca 8-10 minuter på 200 grader.
Ta ut ur ugnen och pressa till pajdegen i kanterna och gör plats för fyllningen, Vaniljcremè.
Gör vaniljcrèmen genom att blanda allt till crèmen i en bunke och klutta ner i pajskalet.
Grädda sedan i ugnen 8 minuter.
Hetta upp en kastrull och blanda apelsinsaft och socker till karamellsåsen, låt koka upp och svalna något ( smaka EJ på karamellsåsen den är riktigt varm).
Häll lite över de färdiggräddade minipajerna och låt svalna… Servera kanske med en klick glass eller som det är;) gott!!!!
Mums så gott det var;)