Dagen har varit lång… Jobbat hela långa dagen och sedan har alla jobbisar varit på Wong och ätit;) Mmm så god mat de har!!
Nu är jag så trött och ser verkligen fram mot helgen…som består av en blandad kompott… Trevligt besök som väntar, god mat, mys och relax.. Låter bra va!?
Här kommer en jättegod efterrätt som går snabbt att göra men den tar lite tid i kylen;)
Till ca 4 stycken behövs:
5 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker eller en nypa vaniljpulver
100 g vit choklad (krossad)
3 gelatinblad (blötlagda)
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i låt stå tills de mjuknat, några minuter.
Koka upp grädde och vaniljsocker i en kastrull.
Hacka chokladen.
Lägg ner chokladen i grädden, rör om o låt smälta under omrörning.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen och tillsätt dem i kastrullen. Låt smälta under omrörning.
Lägg upp i portionsformar och ställ in i kylen ca 2-3 timmar( minst).
Garnera med jordgubbsmousse:
Några frysta jordgubbar ( lätt upptinade)
Några droppar grädde
Lite florsocker
Mixa allt till moussen och toppa med en klick av den, garnera eventuellt med några bär;)