Jaha, jag får väl ta och ändra uppfattning vad det gäller paj då… Jag har inte gjort så många pajer hemma för att jag inte har gillat det så mycket… Men efter denna paj kommer jag att göra fler;) den var Supergod och krämig… Visst, jag petar fortfarande bort delar av pajskalet men jag lär mig nog med tiden att äta det med… Det är ju gott men jag tycker det blir lite mycket med skalet ibland;)
Till denna paj behövs:
Pajbotten:
3 dl vetemjöl
125 g rumsvarmt smör
2 msk kallt vatten
Blanda allt, tryck ut i en pajform även upp på kanterna och nagga botten. Förgrädda i ugnen på 200 grader ca 10-15 minuter.
Fyllning:
400g kycklingfilé ( delad i bitar och brynt i stekpanna)
2 paket skivat bacon ( delat i mindre bitar och brynt i stekpanna)
3-4 dl crème fraiche
2 msk chilisås
100 g valfri crème bonjour ( jag hade vitlök och örter)
Salt
Peppar
1 dl riven ost ( att strö över)
Stek kyckling och bacon.
Blanda ner alla övriga ingredienser i stekpannan ( INTE den rivna osten). Låt småputtra en stund.
Lägg i fyllningen i det förgräddade skalet och strö över osten.
Gratinera i ca 20-30 minuter på 200 grader.
Servera med en god sallad;)
Lovely
Linnea
hej!
kul att du lämnade några ord! 🙂 du har en härlig blogg! har kollat igenom dina recept lite, har bestämt mig för att prova kycklingen med avocado! den var annorlunda och ser väldigt god ut! mvh linnea mat365