Kom på att jag kanske skulle ta och lägga ut gelén som jag hade till Portersteken jag gjorde igår… Jag hade ju så klart glömt köpa gelé och fick improvisera lite… Väldigt lyckat resultat, jag kommer aldrig mera köpa färdig gelé;)
Nu hade jag sån tur att jag hade köpt svartvinbärssaft till Portersteken så jag använde mig av den, men har ni vinbär hemma kan ni koka upp och göra egen saft på dem!!
Det som behövs är:
1 1/2 gelatinblad
1 dl svartvinbärssaft
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
Smält dem sedan i en skål över vattenbad.
Blanda ner saften i de smälta gelantinbladen och rör tills det blandat sig.
Sila blandningen och häll upp i ett glas, ställ i kylen tills det stelnat.
Jag råkade ta lite mer än 1 1/2 gelantinblad så det blev i hårdaste laget men det gick bra ändå;)
Riktigt gott, enkelt och roligare att göra själv;)
Lycka till!!
Ha en fin dag:)