Har precis ätit så sjukt god mat… Vitnamesisk nudelsallad med kyckling, det låter kanske inte så gott men det var det;)
När vi var i Frankrike förra året bodde vi på ett hotel som hade riktigt duktiga kockar och en superfin resturang… Vi köpte blandannat en thaisallad där med skampi som påminde sååå mycket om denna som vi åt idag… Oj vad jag har sökt efter recept på den salladen… Kul när man lyckas;)
Denna var det ju kyckling i men antar att det blir lika bra med skampi om man vill det!!
Det var lite jobb med den, men det var det värt… Eller jobb!? Mycket hackande;)
3-4 strimlade kycklingfiléer
Marinad till kycklingen:
3 vitlöksklyftor ( pressade)
2 citrongräs (endast den vita delen, hackad)
1 msk fisksås
1 tsk farinsocker
Blanda allt och lägg i kycklingen, låt stå och dra gärna 1 timma.
Nudelsallad:
150g äggnudlar ( kokta)
1/2 gurka ( strimlad med osthyvel, inte kärnorna i mitten)
2 salladslökar (hackade)
1/2 röd lök (finskivad)
1 kruka färsk mynta (grovhackad)
1 kruka färsk koriander (grovhackad)
100g cashewnötter (finhackade)
250g blandad sallad
150g färska böngroddar eller ärtskott
150g rivna morötter
Blanda allt i en stor skål.
Nuoc cham-sås:
1 röd chili (kärna ut och finstrimla)
1 vitlöksklyfta (pressad)
5 msk strösocker
1/2 dl kokande vatten
1/2 dl fisksås
1 dl färskpressad limesaft (ca 3-4 lime)
Blanda allt o låt stå minst 30 minuter.
Stek kycklingen.
Lägg upp sallad och ringla över lite sås. Lägg på kycklingen.
Servera mer sås till…
Underbart gott!!!!!