Nu har verkligheten börjat igen (jobbet)… Det var otroligt skönt att få vara ledig några dagar men det är svårt att fatta att de dagarna redan är över…
Men man får utnyttja de härliga ljusa kvällarna när man jobbar, det är ju mysigt det också;)
Ikväll blev det till att grilla igen, bäst att passa på när det är varmt och skönt;)
Kvällens mat blev tomat och vitlöksspeckad kycklingfilé med klyftpotatis och aioli…. Riktigt gott blev det!!!
Aiolin har jag gjort många gånger och den är så god att man kan äta bara den med sked om man skulle vilja;) man kan ju även piffa upp den med någon färsk krydda om man skulle vilja… Men jag gillar den som den är!!!
Det som behövs för detta är:
Tomat och vitlöksspeckad kycklingfilé:
Kycklingfilé
Soltorkade tomater i olja
Vitlök
Salt
Peppar
Gör små hål med en kniv i filéerna och tryck i halverade tomater och vitlöksklyftor som är delade i ganska stora bitar.
Pensla på lite av oljan som tomaterna ligger i och salta och peppra något.
Grilla!!!
Jag satte in dem i ugnen med potatisen några minuter på slutet så att de inte skulle bli torra på grillen…för jag fick inte så bra glöd idag;)
Klyftpotatis:
Potatis
Smör
Salt
Peppar
Klyfta potatisen och pensla på smält smör, salta och peppra.
In i ugnen ca 25 minuter på 200grader.
Aioli:
1 äggula
1 dl mat eller rapsolja
1-2 vitlöksklyftor (pressade)
Salt
Vispa äggula och olja, börja med några droppar olja och fortsätt med en tunn stråle olja. Ägget och oljan ska ha samma temperatur annars kan det skära sig.
När du tillsatt ungefär 1 dl olja ska Aiolin vara ganska fast och krämig.
Tillsätt då vitlök och salt och smaka av hur mycket du behöver, ställ i kylen tills den är dags att servera..såå gott!!!!!!
Den sjukt goda aiolin