Ojojoj jag bara älskar denna rätt… Den är sååååå god.. Jag har lagt upp denna tidigare men var bara tvungen att rekommendera den igen:)
4 kycklingfiléer ( alt, 2 kycklingfiléer och 200g skampi)
8 msk matolja eller liknande
6 vitlöksklyftor ( rivna)
4 tsk soja
6 msk sweet chilisås
2 msk riven ingefära ( färsk)
Salt
Svart peppar
Paprikapulver
1 röd paprika ( hackad)
300g purjolök ( skivad)
4 dl vispgrädde
Ris att servera till!
Dela kycklingen i mindre bitar, det är jättegott med skampi i också men det går bra med bara kyckling.
Gör marinaden genom att blanda olja, vitlök, soja, sweet chilisås, ingefära, salt, svartpeppar och paprikapulver. Lägg i kycklingbitarna och ev skampi. Låt kycklingen och skampin dra i minst 1 timma för bästa resultat.
Bryn kycklingen i en stekpanna/ wokpanna, lägg i marinaden också, ta eventuellt bort överflödig olja, se till att kryddorna kommer med för det är de som gör den underbart goda smaken på såsen!!!!
När kycklingen börjar bli genomstekt, tillsätt paprika och purjolök och bryn en kort stund.
Tillsätt grädde och koka ihop på svag värme ca 8 minuter.
Servera med ris!!!!!
Otroligt gott!!!!!!!