Har precis varit iväg med några 6 åringar till förskoleklassen och nu sitter jag här i väntans tider på en till som ska komma och vara med… Sitter här ute och beskådar skolgården;)
Riktigt härligt väder är det;)
Vad ska ni hitta på för kul idag då!?
Kom på att jag glömde berätta vad jag bjöd på för mat igår… Det blev en riktigt sommrig variant, nämligen vitlöksmarinerd fläskfilé späckad med soltorkade tomater, till det hemmagjord potatissallad, en grönsallad och nybakade gifflar… Mmm det blev gott!
Receptet på potatissallad har ni fått tidigare en gång men här kommer det igen för er som missat;)
Kokt skivad potatis ca 1 kg
2 dl crème fraîche (34%)
1/2-1 dl grädde (40%)
1 burk kapris
3 msk rödlök (finhackad)
Salt
Koka potatisen (inte för mjuk) och låt den bli kall, skiva potatisen i ca 1 cm tjocka skivor.
Blanda crème fraîche, grädde (ovispad), kapris och hackad rödlök i en skål, smaka av med salt.
Blanda ner potatisen försiktigt så den inte går sönder och låt stå kallt till servering.
Mmm riktigt god är den…
Och fläskfilen marinerade jag i köpt marinad med vitlök från CajP.. och sen tryckte jag i lite soltorkade tomater som ligger i olja…
Gott och sommrigt;)
Receptet på gifflarna kommer sen.
Ha en fortsatt fin dag, jag fortsätter att vänta;)