Dagen har spenderats i Rättvik och i skogen på jakt efter kantareller, hjortron och blåbär… Vi hittade lite av varje men det blir varken stuvning eller sylt…
Butiken här i närheten hade stängt så några pannkakor blev det i te heller, vi fråga i en kiosk om det fanns grädde och sylt men hon fatta inte vad vi menade… ”Vaddå grädde och sylt” sa hon bara, bäst att ge sig av… Så nu sitter vi här med kantareller, hjortron och blåbär… Vad gör man av det!? 😉
Nu ska ni i alla fall få ett superrecept på Nasi goreng, Mmm tänk om man hade lite sånt just nu;)
Det är enkelt och jätte jätte gott!!!
Till ca 4 behövs:
500 g kycklingkött delat i bitar (jag hade lårfilè, saftigt och gott)
2 portioner ris (kokt)
Olja
2-3 gula lökar (hackade)
6 dl strimlad vitkål
2-4 vitlöksklyftor (pressade)
4 tsk curry
1 tsk salt
1 röd paprika. (strimlad)
1 grön paprika (strimlad)
3 tsk paprikapulver
2 tsk soja
500 g räkor med skal (skalade)
Gör så här:
Stek kycklingen i olja i en wokpanna. Ta ur pannan så länge.
Stek lök och vitkål, pressa över vitlöken, strö över curry och salt. Stek tills det mjuknat. Häll på mer olja om det ser torrt ut.
Tillsätt paprika, paprikapulver, soja och kött i pannan och bryn en stund.
Tillsätt räkorna och låt steka med några minuter… Krydda med ev mer kryddor.
Blanda ner riset i wokpannan och rör om.
Servera…. Så gott!!
Ha nu en fin kväll för det tänker jag ha;)
Letade ni också sånt här skägg/mustasch när ni var små?? Haha det gjorde jag och nu sprang jag på det igen;)
Kram kram