Godmorgon, idag har jag sovmorgon, riktigt skönt att slippa gå upp så tidigt;)
Tänkte att ni skulle få ta del av ett recept från middagsbudets ”enkla” middagskasse.
Det är inget mindre än torsk med dillsås, denna rätten är riktigt god, men köp FÄRSK torsk i en fiskaffär för annars missar du hela poängen med att äta fisk. (tycker jag och det tjatar jag jämt om, jag vet;)
Fisk är så enkelt att tillaga i ugnen och snabbt går det också… Det behöver inte vara mer komplicerat än så här!!
Till 4 personer:
600g torsk (färsk)
2 dl grädde (40%)
1 dl vatten
1/2 fiskbuljongtärning
Salt
Vitpeppar
Dill
1 msk Vetemjöl+lite vatten (redning)
Potatis till 4 personer
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och koka potatisen.
Lägg torsken i en ugnssäker form (ta ur benen om det är några kvar), salta och peppra.
Blanda grädde, vatten och buljong i en kastrull och koka upp under omrörning.
Gör en redning på vetemjöl och lite vatten och blanda ner i kastrullen under omrörning.
Klipp ner rikligt med dill i såsen, salta och peppra efter smak.
Häll såsen över fisken och sätt in i ugnen ca 25-30 minuter… Där sköter den sig själv med lite tillsyn;)
Nu är det dags för lite frukost sen blir det jobba hela dagen…
Ha en finfin dag, ta hand om er, många kramar