Still sick:( trist som tusan, jag som alltid håller igång med det mesta blir lite lätt uttråkad av att bara göra ingenting… Men det är väl bara att gilla läget…
Brukar ni köpa pitabröd i affären, sånna som man värmer i ugnen? Här ska ni få ett recept på pitabröd som är 100 gånger godare och det är inte alls svårt!! Lovar;)
Till 5 st behövs:
25g jäst
2 dl vatten (fingervarmt)
1/2 dl mjölk (fingervarm)
1/2 msk socker
1/2 tsk salt
1 msk olivolja
cirka 6 dl vetemjöl
Smula jästen i en bunke. Värm vatten och mjölk fingervarmt (37grader) och häll över jästen, rör tills jästen löst sig.
Tillsätt socker, salt och olja. Arbeta in mjölet lite i taget och känn efter själv hur mycket som behövs, var försiktig så degen inte blir för hård, bättre den är lite för lös och att du tillsätter lite mjöl vid utbakningen. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
Vänd upp degen på lätt mjölat bakbord och dela den i 5 delar. Kavla ut varje bit till runda kakor ca 1/2 cm tjocka.
Sätt ugnen på 225°. Lägg bröden på bakpappersklädd plåt och låt jäsa ytterligare ca 25 minuter under bakduk.
Grädda bröden mitt i ugnen ca 8-10 minuter, bröden ska bli lätta och låta lite ihåligt. Låt bröden svalna och fyll dem sedan med vad som önskas….
…jag fyllde mina bröd med gurka, tomat, smörstekt majs, rödlök, fetaost, marinerad stekt kyckling (recept nedan) och tzatziki.
Mmmm så gott;)
4 kycklingfiléer eller några lårfiléer (delade i bitar).
2 dl olivolja
2 vitlöksklyftor (pressade)
1 msk sambal oelek
1 msk timjan
1 msk spiskummin
1 msk oregano
Salt
Svartpeppar
Blanda alla ingredienser och tillsätt sedan kycklingbitarna.
Låt stå och dra 1 timma eller mer. Stek!
Riktigt gott är det;)
Kram till er alla