Härliga söndag… Här i Örebro strålar solen för fullt och jag har precis varit ute på en härlig promenad… Nu vankas det snart lite lunch sen iväg upp på stan för att träffa en kompis;)
Så här fint väder är det, tänk om alla dagar fick vara så här fina på hösten;)
Här är i alla fall den italienska smörgåstårtan, den var riktigt god;)
Till denna behövs:
1 stor formfranska ca 6 bröd / lager och jag gjorde 4 lager.
Röra:
1 burk crème fraîche (5 dl 34%)
1 burk crème bonjour (100g jag hade den som heter grekisk vitlök)
1 mozzarellaost (hackad i bitar)
8 soltorkade tomater i olja (hackade)
150g vitlökssalami (jag hade milanosalami, strimlad i bitar)
1 msk röd pesto
Salt
Peppar
Blanda allt till röran och smaka av med salt och peppar.
Tag fram en rund springform. Kantskär bröden och lägg i bröden i formen. Du får dela en del av bröden för att de ska passa i formen, lite pussligt blir det;)
När botten är helt täckt lägger du på ett lager med röra.
Sen fortsätter du med ett brödlager och sen röra… Osv…Sammanlagt 3 lager röra och 4 lager bröd… Börja och avsluta med bröd.
Tryck ihop tårtan i formen så att den sätter sig. Täck med plastfolie och låt stå i kylen över natten.
Dagen efter är det dags att dekorera och jag använde mig av följande:
Täck tårtan med:
200g naturell färskost tex philadelphia
2 msk crème fraîche
Blanda ihop och bre på hela tårtan, på sidorna och ovanpå.
Topping:
Ruccolasallad
Minitomater i olika färger gul/röd( delade på mitten)
1 mozzarellaost (delad i klyftor)
100g parmaskinka (rullad)
100g sporessa salami (rullad)
50 g milano salami (rullad)
Några stora kapris
Tänk på att skinka och salami ska vara väldigt tunnskivade… Här är de salamisorter jag använde men det funkar bra med andra också;)
Lägg ut allt fint på tårtan och förvara sedan i kyl tills det är dags att servera…
Grundreceptet hittade jag hos kryddburken, sedan har jag ändrat lite efter min smak, tack!!
Denna tårta kommer det bli fler gånger;)
Ha en supermysig dag, kram
Jennys Matblogg
Ser ut som en riktigt god smörgåstårta! 🙂