Fortfarande är Örebro övertäckt av en grå himmel, nog för att jag gillar det som går i grått men himlen får gärna vara blå.
Dagen igår var hur skön som helst, vi tillbringade den som sagt på relaxen på Gustavsvik, där vi bubbla, slappa och åt lite gott.
Väl hemma blev det middag och denna goda dessert, hur god som helst, själv tryckte jag i mig 7 päronhalvor så jag blev ganska så mätt:)
Till päronhalvorna blev det fluffig vaniljglass som Anna gjorde.
4-6 ganska stora conference päron (skalade, delade och urkärnade)
2 dl socker
1 kanelstång
Vatten så att päronen precis täcks
Koka upp socker och lite vatten, vispa tills sockret har lösts upp.
Lägg i päronen och kanelstången och fyll ev på med mer vatten. Päronen ska precis täckas. Tar du fler päron kanske du får öka på socker och vatten.
Låt sjuda på svag värme tills päronen mjuknat, tiden beror på hur mjuka päronen är från början men ca 10- 20 minuter.
Häll sedan över päronen och sockerlagen i en burk/skål och låt stå och dra gärna i några timmar.
Lägg sedan upp päronhalvorna i en ugnsform och lägg på en After Eight kaka på varje päronhalva.
Sätt in i ugnen ca 4-5 min på 250 grader, chokladen ska smälta.
Servera med vaniljglass, gärna hemmagjord.
Ha en jättefin dag, kram till dig