Då har man jobbat klart för ikväll då och nu vankas det snart mat här i hemmet!!!
Det känns verkligen som att lite semester nu inte alls skulle sitta fel. Mycket jobb blir det och sen ska det ju fixas lite klappar, julkort och lite annat som hör julen till. Tänkte jag skulle hinna allt i helgen men vi får väl se. Vem vet det kanske blir likadana julklappar till alla vi känner i år:)
Så enkelt det skulle vara ”godjul, alla får varsin filt i år”.
Ja mat bör man ju äta hur mycket man än har att göra så här kommer en enkel, snabb och väldigt god lax. Den sköter sig dessutom själv i ugnen!
Till denna behöver du:
600g laxfilé (skinnfri, delad i 4 bitar)
3 dl grädde
1/2 msk hummerfond
Salt
Peppar
Dill (hackad)
1 msk smör
1 msk vetemjöl
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg laxen i en gratängform.
Smält smör i en kastrull och tillsätt mjöl, rör om så alla klumpar försvinner, tillsätt grädden och hummerfond och vispa.
Smaka av med salt, peppar och dill i valfri mängd.
Häll hummer och dillröran över laxen och sätt in i ugnen ca 20 minuter eller tills laxen är klar.
Serveras med kokt potatis, pressad eller hel.
Ha det nu jättefint så ses vi i morgon!
Kram
Lätta och Goda recept
Det låter gott och ser mycket smakfullt ut 🙂
Ska själv göra lax med hummerfond imorgon.
Kram på dig och ha en mysig helg