Men vad är nu detta?? Snö idag, hela helgen har det ju varit vår… Fattar inget?! Men i morgon skulle det bli sol och 9+ så då kommer ju våren tillbaka.
Här kommer ett bra och gott lunchrecept, nämligen på en go paj. Det är inte så ofta det blir paj här hemma fast att det både är enkelt och gott.
Det här behövs för 4-6 port:
Pajdeg:
100 g smör (mjukt)
2 1/2 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
Fyllning:
350 g purjolök (delad i bitar)
250 g benfri (delad i bitar)
25 g smör
3 ägg
125 g kesella
2 dl mjölk
1/2 tsk smulad rosmarin
Salt
1 1/2 dl riven ost
Gör så här:
Ugnen på 200 grader.
1. Finfördela smöret i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta samman till en deg.
2. Lägg i pajdegen i plastfolie och låt degen vila i kylen ca 30 minuter.
3. Tryck ut degen i en pajform med mjölade händer och nagga den i botten. Ställ pajskalet kallt ca 15 minuter.
4. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10-12 minuter.
5. Koka purjolöksbitarna i en gryta med lätt saltat vatten ca 10-12 minuter. Låt svalna.
6. Blanda ihop purjo och Kassler i det färdiggräddade pajskalet.
7. Vispa samman äggen med kesella, mjölk, rosmarin och salt. Häll det över pajen. Strö över osten. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills äggstanningen har stelnat och fått fin färg.
Smaklig måltid.
Nu är det en promenad i snöyran som gäller sedan blir det till att jobba igen.
Kram