Vankade till våren trodde jag, härlig känsla, strålande sol och flera plusgrader har det varit idag i Örebro! Snön börjar töa på sina håll och solen värmde på riktigt bra.
Det blev ännu en väldigt lugn helg här hemma, skönt att få vila upp sig lite inför kommande vecka.
Snart är det dags för ”kontoret” någon mer som ska se det? Man hoppas ju att det ska vara i klass med solsidan, men vi får se:)
Middagen här hemma blev en god och krämig vitlökskyckling med shiitake. Första gången jag lagar någonting hemma med shiitake och absolut inte sista. Jag hittade en påse med fryst shiitake + några mer svampar. Det är säkert skillnad på färsk och fryst men någonstans måste man ju börja.
Till 2-3 personer behövs:
2 kycklingfiléer (delade i bitar)
5-6 vitlöksklyftor (ja, massor jag vet)
3 dl vispgrädde
Ca 1 dl creme Cheese
2 dl hackad shiitake svamp
Salt
Peppar
Rosmarin
Bryn kycklingen och de skalade men hela vitlöksklyftorna i en stekpanna.
Tillsätt svampen och bryn en stund till.
Ta ur allt ur stekpannan utom vitlöken.
Tillsätt grädde och creme cheese och låt puttra en stund.
Krydda med salt, peppar och rosmarin. Pressa vitlöksklyftorna med en gaffel i stekpannan. Lägg ner kyckling och svamp i såsen och koka ihop en stund till. Smaka eventuellt av med mer vitlök (hackad), salt, peppar och rosmarin.
Eventuellt behövs lite mer grädde men det känner du själv av hur mycket sås du vill ha.
Givetvis kan du göra kycklingen utan att tillsätta svamp, men det var väldigt gott till.
Här kommer en härlig bild från min sena promenad, det blev nämligen 2 promenixar idag, bäst att passa på när det är fint väder och man är ledig!
Förresten ni ska få ett såååå gott recept på en chokladfudgekaka som jag gjorde idag… Men ni får vänta tills i morgon. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge…
Kram
Anneli- Stök i kök
Kikade på "kontoret" men blev lite besviken faktiskt, motsvarade inte iaf mina förväntningar….
victoriasprovkök
Nej jag trodde också att det skulle vara bättre.