Vart är värmen, fick plocka in mina fina pelargoner i natt för i morse var det tydligen -2 grader. Men dagen har varit fin och ganska solig här i Örebro, tack för det i alla fall.
I morgon är det fixardag på jobbet och på onsdag är det kosläpp. Någon av er som varit iväg på nåt sånt kanske?!
Nu ska ni få ett sååååå gott recept på kyckling, tjatar om goda recept jämt men jag lägger bara ut det som är gott:)
Till denna underbara kyckling behövs:
800g kycklinglårfilè
2 paket bacon
Marinad:
1 1/2 dl rapsolja
2 msk kinesisk soja
3 msk HP sås
1 tsk sambal oelek
3 vitlöksklyftor (pressade)
1 tsk dijonsenap
2 msk kycklingfond
Salt
Svartpeppar
Sås:
1 1/2 dl rapsolja
2 msk kinesisk soja
3 msk HP sås
1 tsk sambal oelek
3 vitlöksklyftor (pressade)
1 tsk dijonsenap
2 msk kycklingfond
Salt
Svartpeppar
4 dl vispgrädde
Gör så här:
Blanda allt till marinaden och lägg i lårfileerna. Låt dem gärna ligga över natten, går att marinera några timmar också.
När de marinerats färdigt lindar du runt bacon runt lårfileerna och bryner dem i en stekpanna med en klick smör.
Lägg dem i en ugnsfast form och blanda alla ingredienserna till såsen. Häll över såsen över kycklingen och sätt in i ugnen ca 25 minuter på 225 grader tills kycklingen är klar.
Servera med ris
Så gott så man kan äta såsen med sked. Mmmmmm
Smaklig måltid och trevlig kväll
Kramar från mig.
Anonym
Sjukt god sås!, tack för tipset
victoriasprovkök
Kul att du gilla det:)
Kram