Nu är jag igång med träningen igen efter Grekland som blev 2 riktiga slappa veckor, inte så lätt att hålla i gång i 40 gradig värme, efter några tappra promenader där var jag totalt svimfärdig och kroppen blev svullen och konstig. Inte så bra att röra sig för mycket kanske så det fick bli solstolen istället men det gick ju bra det också.
Kvällens middag blev kycklingspett med crème alá mushrooms riktigt gott och spetten är gjorda på kycklinglårfilé som blir mycket saftigare än bröstfilé.
Spetten:
Kycklinglårfilé (delad i bitar, marinerad och spettad)
Salt
Peppar
Crème alá mushrooms:
250g champinjoner (skivade)
1 dl vispgrädde
100g philadelphiaost
1/2 dl (+lite till topping) riven ost
Salt
Vitpeppar
Stek champinjonerna i en klick smör i en stekpanna tills vattnet försvunnit. Salta lite.
Blanda grädde och philadelphiaost i en kastrull och låt koka upp på medelvärme. Rör om och låt tjockna något. Tillsätt champinjonerna och riven ost. Salta och peppra något.
Lägg stuvningen i småformar, jag använde 2 små formar. Strö över lite ost och sätt in i ugnen tills osten smält.
Grilla spetten i ugnen på först 175 grader och mot slutet 225 grader. Det blir saftiga och goda grillspett!!
Servera gärna med en sallad och lite fetaost.