Så fort helgen gått, känns som att det var fredag igår. Dagen blev så bra som jag trodde, hoppas din dag varit bra också:)
Imorgon är det back to work igen som vanligt men hoppas på en härlig dag i morgon också, brukar ju bli bra dagar när jag jobbar med mina goa kollegor.
Kvällens middag då? Ja det blev en riktig guldrätt, sååå sjukt gott blev det och jag använde mig ju som sagt av skogens guld, kantareller.
Ganska svårfångad rätt så här på bild men riktigt gott, mmmm.
Du behöver:
600 g kycklingfilé eller lårfilé (strimlad i bitar)
500g kantareller (jag använde förvällda kantareller som var delade i ganska stora bitar)
2-3 schalottenlökar (finhackade)
5 dl vispgrädde
1 dl vitt vin
1 kycklingbuljongtärning
1 liten knippa persilja (hackad)
Salt
Vitpeppar
Smör
Pasta (jag använde färsk)
Bryn kycklingen i en stor stekpanna/wokpanna men en klick smör.
Tillsätt kantarellerna och löken och låt steka ihop en stund.
Tillsätt sedan grädde, vin och buljong. Låt koka ihop på medelvärme tills såsen tjocknat ca 15-20 min, sänk eventuellt värmen efter hand och rör om.
Smaka av med persilja och eventuellt salt och peppar.
Servera med pasta och grönsaker.
Gudagott!!
Ha en underbar kväll ni som orkar hålla er vakna, själv ska jag nog ta och sova några timmar innan jobbet kallar.
Kram och ta hand om er, ses i morgon då ska ni få smaka på en riktigt god och enkel dryck…