Underbara söndag som bjudit på bland annat sol, värme och träning. Superskönt äntligen lite sommar det behövdes. Igår var jag ju som sagt i kantarellskogen med pappa och fick tag på några krakar så till kvällen frossades det i dessa godingar… Underbara, luftiga smördegsrundlar som smälter i munnen tillsammans med en gräddig stuvning. Behöver jag säga mer? Testa!!
Färdig kyld smördeg (delad i fyrkanter ca 10*10cm)
Smör till plåten eller smörpapper
Kantarellstuvning:
Kantareller
Vispgrädde
Ev lite vetemjöl till redning
Salt vitpeppar
Bryn kntarellerna i en stekpanna tills allt vatten försvunnit ur dem.
Blanda ner grädde och låt puttra tills det tjocknat, red ev av med lite vetemjöl. Salta och peppra lagom.
Gör rundlar av smördegen genom att vika upp kanterna på dem så här…
Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt eller smörj in den.
Sätt in rundlarna i ugnen några minuter på 225 grader, de ska få en fin färg och det går rätt fort.
Ta ut dem ur ugnen och tryck ner dem lätt i mitten. Lägg i fyllningen i mitten och servera genast. Yummi yummi sååå gott!
Hoppas ni har en riktigt mysig och fin helg, kram kram