Idag har solen strålat över Örebro, riktigt härligt men nu är det dock bläcksvart ute och det är nu man ska krypa upp i soffan med en filt. Men ingen soffa och filt här än i alla fall för jag har lite och fixa med och sen ska jag crossa ikväll också.
Kvällens middag blev rödspätta och jag gjorde både med gräddsås som jag brukar göra men även med persiljesås så jag tänkte att ni får väl båda på en gång.
Gott blev det också, som vanligt:)
Färska rödspätta filéer
Salt
Vitpeppar
Smör
Gör så här:
Stek filéerna i en stekpanna med en klick smör. Salta och peppra. Var försiktig när du vänder filéerna de går lätt sönder.
Såsbas:
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
Salt
Vitpeppar
1/2 msk fiskfond
Vetemjöl
Smör
Persilja till persiljesåsen och 1 fiskfilè till gräddsåsen.
Gör så här:
Smält smör i en kastrull, vispa ner ca 1 msk vetemjöl och rör om. Tillsätt grädde, mjölk och fond. Smaka av med salt och peppar.
För att göra gräddsåsen tillsätter du 1 fiskfilé och mosar sönder den. Låt puttra samman en stund.
För att göra persiljesåsen tillsätter du hackad persilja. Låt puttra samman en stund.
Gott att servera med kokt potatis.
Ha en helt underbar kväll
Therese
Åhh, vad gott det såg ut! 🙂 Ha en fin torsdag! Kram
victoriasprovkök
Mmm det var gott:) tack det samma!!
Kram