Men stopp där, det är redan söndag kväll, jag skulle ge rätt mycket för att det skulle vara fredagkväll just nu känner jag. Ikväll har våra föräldrar och F´s bror varit här och ätit lite mat. Det blev en mozzarella och tomatsallad, surf and turf och till dessert en supergod kolapanacotta med karamelliserade pecannötter, helt underbart gott. Receptet på desserten hittade jag hos ”bara en kaka till” tack det var ju så lätt att fixa till + att det blev så gott.
Du behöver:
1 burk karamellinserad mjölk (dulce de leche)
5 dl grädde
3 gelatinblad
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten, låt dem ligga tills de mjuknat ca 5 min.
Värm grädden i en kastrull och ta av den från värmen precis när grädden börjat koka.
Rör ner den karamelliserade mjölken och vispa tills det blir en slät blandning.
Rör ner gelatinbladen och blanda om tills de lösts upp. Häll upp i portionsformar och ställ in dem i kylen ca 6 timmar, eller över natten.
Gör de karamelliserade pecannötterna.
Karamelliserade pecannötter:
ca 80 g pecannötter (saltade)
3/4 dl strösocker
1/4 dl vatten
Gör så här:
Hacka nötterna ganska grovt och rosta dem i en torr stekpanna några minuter, de ska mjukna något.
Lägg upp dem på en tallrik, häll i socker och vatten i stekpannan, rör om hela tiden och låt det koka så att det karamelliseras (får en fin färg). Ta stekpannan från värmen och rör ner pecannötterna, blanda runt dem snabbt så att sockret fastnar på nötterna. låt nötterna svalna på ett bakplåtspapper och toppa pannacottan med nötterna när det är dags att servera.
Helt makalöst gott!!
Se till att få tag på den karamelliserade mjölken, den var riktigt smidig att jobba med då den är färdig att använda. Köper du den kondenserade mjölken behöver den koka några timmar innan du kan använda den.
Nu ska jag ta och kolla in lite på era bloggar:)
Ha en strålande kväll så ses vi i morgon med massa gott!
Stor kram<3
Oj, visste inte att den fanns "färdigkokad" – vad bra!
Skulle gärna haft fredag jag med…
Ja det är smidigt!
Kram
Låter väldigt gott det där. Är det dessutom smidigt så smälter jag!
Kram kram
Ps, jag vill också att det ska vara fredag kväll. Varför är helgen så kort och vardagarna så många??? ;o)
Ja både smidigt och gott!! Testa:)
Kram
Oj så gott, samt ja uscccha att det är söndag redan och nu kväll, måndag igen =(
Ja jag vill ha helg alltid känns det som…
kram
Ser galet gott ut! Väldigt smidigt med färdigkokad mjölk, vet inte hur många timmar jag lagt ner på att koka kondenserad mjölk!
Ja det var riktigt smidigt och sjukt gott:)
kram
Heta räkor med vitlöksdip lät ju gott…mmm…
Kul att du tittade in till mej!
Ha en fin början på nya veckan!
kramen
Tack, ja det var riktigt gott!! Ha det superfint du med.
kram
Pecannötter som är sååå gott!
MMM riktigt gott!
kram
Oj här fanns det massor av gott:)!
Önskar en fin måndag!
Kul att du tycker det:)
ha en fin kväll
Kram
mums så gott!
mmm riktigt gott är det.
Kram
Kolapannacotta låter ju helt ljuvligt, särskilt ihop med pecannötterna. Mums!
Ja det är det verkligen. Testa:)
Kramar
Oj oj, det kommer bli svårt att hålla formen (eller återgå till den 🙂 om du frestar med en massa gott 🙂
Bara att ut och röra på sig med andra ord!
Kram Malin
Ja inte så lätt alla gånger, för denna MÅSTE du bara prova:)
Kram
Mmm…sååå gott! Den här karameliserade mjölken är farligt god! 🙂
ha en toppen måndag!
kram
//Lana
Ja visst är den…God att äta med sked direkt ur burken också:)
Kram
Gott 😀
Ja riktigt:)
Kram till dig
Mums… kolapanacotta måste jag bara göra!
Tack för receptet!
Kramen
Ja det tycker jag absolut:)
Kramar
Åh så mycket härligheter, tack för besöket hos mig, på så vis hittade jag ju hit . "vi ses" kram
Absolut, vi ses:)
Kram
Måste testa göra denna kolapanacotta!!!
Ja det tycker jag:)
Kramar
Ser väldigt gott ut och smidigt att baka 🙂
ja det är sååå gott ska du veta:)
Kram till dig
Det där lät ju ofantligt gott! Jag älskar pannacotta ❤
Ja jag gillar det också väldigt mycket. Enkelt och otroligt gott!
Kram
Hej Victoria. Så gott detta verkar. Undrar om jag ska prova…:) Ha en bra vecka.
/mia
Jaaa det tycker jag du ska!
Kram
Hej! Och tack för titten i min blogg 🙂
Åh…du är hemma nu från Las Palmas, hur länge var du där, 14 dagar eller kanske 21 dagar?
Längtar så efter värme och sol, åker till Maspalomas på onsdag! Hoppas hitta bra restauranger 🙂 vet ej om vi hinner upp till Las Palmas,såg att du tipsade om bra restauranger.
Och salladen som du tipsade om med chevré, den måste jag ju göra! Må så gott..
Hej!
Jag var i Las Palmas i 14 dagar, helt underbart med värme, sol, hav och bad. Åh vad härligt då har du ditt roliga kvar. Var i Maspalomas förra året. Jättefint ju med all sand. Du hittar säkert nån bra restaurang där med. Vi åt på en jättefin och god restaurang när vi var där. tyvärr kommer jag inte ihåg vad den heter men den låg där alla andra restaurangerna var.
Ja chevré salladen måste du testa, den är supergod!
kram
mums va gott tack för receptet:)
Varsågod:)
kram kram
Vad kul att jag hittade denna trevliga blogg. Mumsigt recept som bara måste testas:) Men jag föredrar äkta, argentinsk dulce de leche. Finns att köpa här nere i Malmö/Lund. Pampas Deli heter företaget. Äkta Dulce de leche…när man testat det vill man inte gå tillbaka:)
Kanske dyker upp i Örebro snart får vi hoppas!
Deras blogg: http://www.pampasdeli.se/blog
Hej Fredrik!
Tack för din kommentar och tack för tipset, visste inte ens att det fanns:)
Jag får hålla utkik i Örebro om det dyker upp.
Kram