Idag blev det som fredag för mig, jag är nämligen ledig i morgon… Inte för att det känns som nån ”rolig” dag i morgon, jag ska nämligen på begravning men det blir nog bra till slut ändå.
Idag blev det en hel del jobba i köket för min del, på jobbet baka vi rulltårtor och jag blev så sugen på att äta rulltårta så jag fick göra några hemma också, återkommer med recepten för oj oj så gott det var. Sen blev jag bjuden på ett så otroligt gott bröd av en kollega så det var jag ju bara tvungen att göra också. Sen till sist var det ju middagen också som blev ” mammas kyckling” nämligen helstekt kyckling med otroligt god sås, rotfruktsstrimmel och ris. Yummi vilken matkväll det blev:)
Nu över till kycklingen innan jag somnar sittandes.
Stekpåsar hittar du vid plastpåsar och liknande i din butik:)
Du använder påsen som de är men klipper ett litet hål i toppen på påsen så luften kommer ut…
Till denna extremt goda, lättlagade, underbara men något ”lång tid maten” behöver du:
Lite mer än 1 timma till övers för matlagning
1 färsk kyckling
1 stekpåse
Salt
Vitpeppar
1 tsk soja
Sås:
Stekskyn som blir efter kycklingen
Ca 2 dl vispgrädde
Salt
Vitpeppar
Maizena till redning
Rotfruktsstrimmel:
Morot (finstrimlad)
Palsernacka (finstrimlad)
Rödlök (strimlad)
Röd paprika (finstrimlad)
Olja
Salt
Grov svartpeppar
Gör så här:
Kyckling:
Sätt ugnen på 200 grader.
Salta och peppra på kycklingen.
Lägg kycklingen i stekpåsen och häll i soja. Badda runt allt på kycklingen och lås ihop påsen med tillhörande snöre (stekpåsen är guld värd, kycklingen blir riktigt saftig och all steksky bevaras).
Sätt in kycklingen i ugnen ca 60 minuter.
Rotfruktsstrimmel:
Lägg alla strimlade rotfrukter/grönsaker i en ugnsform och blanda ner olja. Salta och peppra. Sätt in i ugnen när ca 15 minuter återstår på kycklingen.
Sås:
När kycklingen är klar klipper du upp påsen och häller stekskyn i en kastrull.
Tillsätt grädde, låt koka upp, smaka av med salt och peppar. Red av med lite maizena utrört i lite vatten.
Servera med ris.
Denna rätt är så fantastiskt god så den får du inte missa!!
Rotfruktsstrimmel fick jag tag på i Coop foldern, riktigt gott och lite åt det söta hållet.
Godnatt, ses i morgon<3
Kram
Bland bakverk och kastruller
Helstekt kyckling är så gott. Jag brukar köpa majskycklingar (från Bjäre)men det är inte säkert att det finns majskycklingar överrallt. Dom är uppväxta på majs, större saftigare och mycket godare än vanlig kyckling. Lite dyrare men värt pengarna!!
Och rotfrukter i ugn är riktigt gott!!
victoriasprovkök
Mm ja en riktigt god middag blir det… Majskyckling vet jag inte om jag provat, får testa;)
Kram kram
Lena
Åh samma som hos oss nästan. Har marinerat kyckling i två dygn som ska tillagas i kväll. Trevlig helg!
Lena från make a head food
victoriasprovkök
Åh, ja det är riktigt gott… Jag får testa marinera nästa gång men såsen blev ju helt gudomlig:)
Kram
Erika Skogly
Låter jättegott! Hoppas begravningen går bra och att då får en trevlig helg.
victoriasprovkök
Tack, ja det ska nog gå bra.
Ha en fin helg du med!
Kram
ryskadockor
Mums vad gott! Och så smidigt att göra! Att jag inte kommit på det själv! 😉 Det måste jag göra! 🙂 Tack för ett bra recept!
Ha en toppen fredag!
kramar!
//Lana