Vilken dag, jobb från morgon till kväll och hem med huvudvärk…ikväll blir en tidig kväll känner jag.
I morgon är det redan fredag igen, känns som att det nyss var söndag men lite helg tackar jag verkligen inte nej till.
Kvällens middag blev en köttfärs och kålsoppa, riktigt god och perfekt att frysa in och plocka fram lite när man har ont om tid.
Du behöver:
450 g Blandfärs
1 röd paprika (tärnad)
1/2 gul lök lök (hackad)
1/2 litet Vitkålshuvud (strimlad)
2 burkar Krossade tomater
1/2 dl Tomatpurè
8-10 dl Vatten
2 msk Oxfond
2 dl Vispgrädde
Oregano
Salt
Peppar
Smör
Gör så här:
Bryn färsen i en stekpanna med smör och tillsätt lök, vitkål och paprika. Bryn en stund till.
Lägg över allt i en stor gryta.
Tillsätt sedan övriga ingredienser och låt koka en stund tills vitkålen blivit mjuk.
Måtten är ungefärliga, jag gjorde en dubbelt så stor sats som denna och frös in.
Nu tänker jag sängen och i morgon tänker jag mig fredagsmys delux;)
Vad har ni för fredagsplaner?
Godnatt<3
Marie
Ohh så gottt & fina skålar
victoriasprovkök
Tack, ja riktigt gott;)
Kram till dig
Svetlana Driagina
Vilken god soppa! Smaskens!
Ha en underbar kväll!
Kramar!
//Lana
victoriasprovkök
Tack detsamma Lana:)
Kramar
Millas Hälsoblogg
Vilken härlig soppa 🙂
Ha en riktigt bra helg
victoriasprovkök
Tack tack!!
Ha det fint du med
Kram