Söndag kväll och lugnet har lagt sig… Här hemma har det mestadels blivit träning och hemmaspa, riktigt skönt.
Nu sitter jag här helt övermätt efter en riktigt god fisksoppa/gryta (ni ska få receptet sen, lovar;) och massa våfflor för ni missar väl inte våffeldagen?! Nog för att den är i morgon men jag tjuvstartade lite och det är massa smet kvar till i morgon.
Jag har testat oändligt många recept på våfflor men detta recept är det jag verkligen har fastnat för och gör varje gång jag gör våfflor. De blir supergoda, tjocka, fluffiga och frasiga. Precis som jag tycker en våfflor ska vara.
Du behöver:
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 dl strösocker
2 st äggulor
4.5 dl mjölk
120 g smält smör
2 st äggvitor
Gör så här:
Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker i en bunke.
Blanda därefter ihop äggulor, mjölk och det smälta smöret i en annan bunke och rör ner i mjölblandningen under omrörning så att det inte klumpar sig.
Vispa äggvitorna hårt och vänd ner i smeten. Grädda våfflorna i ett våffeljärn och smöra laggen emellanåt.
(Halvera satsen om du inte vill ha så många våfflor)
Servera våfflorna på direkten, låt dem inte ligga och vänta…
Jag serverade våfflorna med kesella hallon och färska jordgubbar & även några med jordgubbssylt och vispad grädde. Riktigt gott både och.
Missa nu inte att göra våfflor i morgon måndag för sånna dagar som våffeldagen ska man inte bara strunta i;)
För ni gillar väl våfflor?
Kram på er<3
Hej Victoria. Tänk, jag är väldigt dålig på att uppmärksamma voffedagen. Men dom är goda dom gånger jag äter dom 🙂 Din fråga om jag åker skidor: inte utför tyvärr, för rädd för utförsbackarna 🙂 Men dock lite på längden.
/mia
Ja men längd är också kul men jag gillar backarna, dock inte med längdskidor…
Kram
Jag har också bakat en hel del våfflor inför våffeldagen! Går ju att göra i så många goda varianter!
Ja visst, både som förrätt, middag och efterrätt:)
Kram
Men oohh detta måste jag ju testa =D
Hoppas det blir gott:)
Kram
Man kan inte äta för många eller hur!! Kram
Nä omöjligt:)
Kram